maanantai 13. elokuuta 2012

Taustaa

Jelou,

Ajattelin tässä hieman aukaista omia taustojani, jotta tästä tulisi itsellekin hieman henkilökohtaisempi, päiväkirjatyyppinen selonteko. Ikinä en ole päiväkirjaa kirjottanut mistään tekemisistäni, joten antakaa anteeksi mahdolliset virheelliset muotoseikat.

Olen siis 24 vuotta nuori mies, joka pyrkii pääsemään loukkaantumisen ja löhöilyyn tottumisen jälkeen takaisin yhtä hyvään, tai jopa parempaan, fyysiseen ja sitä kautta henkiseen kuntoon. Olen itse sitä mieltä, että jos kroppa on kunnossa, silloin myös pää toimii ja jaksaa paremmin. Olen harrastanut ja pelannut erästä pallopeliä noin 18 vuotta, joka toistaiseksi päättyi selkävaivoihin reilut kaksi vuotta sitten. Vaivat ovat vieläkin vaivaamassa mutta ehkä hieman eri muodossa, kuin alkujaan. Merkillistä tässä on se, että sekä lääkärit että alan ammattilaiset (fyssarit, kiropraktikot ym.) ovat asiasta ihan yhtä ymmällään tilanteesta kuin minäkin. Uusiin magneettikuviin kai se pitää lähete anoa..

No, vaivojen valittamisen ohella oon pyrkinyt kuntosaliharjottelulla pitämään jonkinlaista kuntoa yllä. Haasteen tähän tuo se, etten pysty juoksemaan tällä kipeällä selällä/jalalla juuri ollenkaan. Kyykkääminen salilla on aina vähän päivästä kiinni, joskus jalka on parempana ja joskus taas tuntuu ettei siitä tuu mitään, varsinkin lämmittelyvaiheessa. Lämpimänä jalka toimii paremmin, mutta se vaatii todellakin sen huolellisen lämmittelyn. Seuraavat päivät ovat, yllätys yllätys, usein todella tuskallisia.

Alotin lokakuussa 2011 tekemään saamallani ohjelmalla käymään salilla. Ohjelma oli jaettu neljälle eri päivälle lihasryhmittäin tehtäväksi, joilla pääsin taas pikkuhiljaa fiilikseen mukaan. Tein kyseistä ohjelmaa enemmän ja vähemmän aktiivisesti tämän vuoden huhtikuulle asti, jolloin tuntui olevan aika vaihtaa ohjelmaa. Selailin pakkotoistoa ja kyselin tuttavilta suosituksia seuraavan ohjelman valintaan. Valinta osui 5x5 SF -ohjelmaan, johon ohjeita löytyy linkin takaa tutkimalla. Tätä olen kaverin kanssa tehnyt toukokuusta juhannukseen asti ja ehdimme muistaakseni viikolle 7 saakka. Juhannuksen jälkeen olin pari viikkoa kovassa flunssassa ja pikkukuumeessa, jollon taukoa tuli tahtomatta ja tauko jatkui aina elokuun puolelle. Tuntu, että kroppa kävi ylikierroksilla töiden, valmennuksen ja puntin takia. Tauko tuli oikeaan paikkaan ja nyt on taas kropassa energiaa, kunhan kaveri tulee Rhodokselta takaisin niin päästään takaisin tositoimiin.

kuva

kuva


Tuo 5x5 toimii, sen voin sanoa! 3 krt viikossa tehtävä kyykky takaa sen, että reisilihakset tekevät töitä ja koska reisilihakset ovat ihmisen suurimmat lihakset, niiden reenaaminen auttaa kehittämään koko kehoa. Tulokset on noussu toukokuun 1-maksimeista varmasti 10-15 kg, esim. penkkipunnerrus on noussut sieltä 75 kg --> 90 kg. Tarkoitus on ensi viikolla käydä testaamassa uudet pohjat uutta syksyn puserrusta varten ja olla jouluna kunnossa, jolloin olen suunnitellut aloittavani dietin, joka kestäisi tammikuusta eteenpäin kolme - viisi kuukautta. Mutta aika näyttää onko musta urheilemaan tosissani tällä jalalla..

Toivon, että tästä räpellyksestä on apua ja motivaationlähdettä myös muillekin, jotka arpovat ja pohtivat oman yleiskunnon riittävyyttä.

Tavoitteena siis saada kovaa kehitystä kivusta välittämättä!

BR

GwtP

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti